• HEM
  • PRODUKTER
  • ÅTERFÖRSÄLJARE
  • HÅLLBARHET
  • KONTAKT
  • OM OSS

OAK BROOKLYN

Äntligen ett designat golv i ett smart format, detta rustika vackra tvåstavsgolv kommer i ett modernt och behändigt kortlängdsformat, lätt att ta med och med sin 5G klickfog enkelt att installera. Oak Brooklyn är för dig som vill ha rustikt men ljusare vitt i ditt golv, detta golv inspirerar och imponerar. Golvet är mattlackat och lätt att sköta. Designa ditt rum med detta unika hårt borstade vackra golv.

Våra golv är tillverkade av ek som kommer från hållbara skogsbruk. Vi arbetar aktivt med att återplantera träd i samma områden som de avverkas. Läs mer under Hållbarhet.

VARUPROV

ÅTERFÖRSÄLJARE

Vill du veta mer?

Bra att veta

Golvet är omslipningsbart, men tänk på att om du slipar ett golv som är handskrapat, borstat, infärgat eller har fasade kanter så minskar eller försvinner alla dessa designinslag från golvets yta.

Vi designar våra golv genom att plocka fram träets naturliga egenskaper, vilket gör att beroende på var i stocken som slitskiktet sågas ser ytorna olika ut och skiftningar i färg kan förekomma. Träets naturliga färgskiftningar påverkas även vid infärgning då trä reagerar olika på olika behandlingar. Då våra produkter handbearbetas förekommer ytvariationer på och mellan brädorna och naturliga nivåskillnader mellan brädor förekommer och även på flerstavsbrädor som överstiger GBR´s riktlinjer.

Golvet har ett rustikt utseende och får därmed innehålla naturliga märgsprickor, fiberresningar, kvistar och sprickor i varierande dimensioner. Sprickorna/kvistarna kan vara helt eller delvis spacklade för att ge mer karaktär till golvet. Paketen innehåller vanligtvis 2-4 delade brädor vilka rekommenderasatt blandas in flytande vid installationen.

Teknisk information

Mått bräda: 1900x190x14 mm

Tjocklek slitskikt: 2 mm

Paketinnehåll: 1,54 m²

Paketvikt: 17,4 kg

Toppskikt: Ek

Mellanskikt: HDF

Bottenskikt: Poppel

Limfog: Klickgolv Välinge 5G (ska ej limmas)

Behandling: Borstad, varierade färger, rökt, mattlackad

Enkel installation

SE MONTERINGSINSTRUKTION

Att installera trägolv behöver inte vara komplicerat och kräver oftast inte en uppsjö av verktyg, man kommer väldigt långt med bara en såg, slagkloss, kilar och ett mätverktyg vid själva installationen.

Men det finns vissa tumregler som man bör ha koll på innan man påbörjar själva installationen:

Acklimatisera produkten i den miljö den skall installeras i, tänk på att rum och material måste hålla minst 18°C vid och efter installation.

Kontrollera alltid att undergolvet är plant, för att undvika svikt och knarr.Kräver din konstruktion en fukt/ångspärr? Då rekommenderar vi NQD´s Golvfoam Professional, en kombinerad stegljuds/fukt- & ångspärrsfoam. Kontrollera att väggarna du installerar emot är raka.Mät rummets bredd och dela med brädans bredd för att fördela det som skall sågas längs med brädorna för att inte avsluta med en rad som understiger 40mm i bredd.

Våra golv har en tillverkning där man hela tiden jobbar med träts egen färg & ytstruktur vilket gör att brädorna har en varierande färgsättning i paketen. Öppna därför gärna 3-4 pkt och lägg ut för att blanda färgvariationerna när du installerar.

Underhåll

Trä som material behöver omvårdnad för att bevaras under en lång tid. Att sköta om sitt golv är även viktigt, både för att bevara golvets slitbeständighet samt lyster. Normalt underhåll behöver inte vara svårt utan kan på många sätt skötas enkelt och snabbt. Bara med en mopp kan du som konsument göra otroligt mycket för golvet genom både städning som underhåll. Även förebyggande åtgärder som en dörrmatta eller möbeltassar hjälper golvet att hålla längre.  

Tänk på att olika faktorer så som exempelvis golvvärme, solljus och luftfuktighet påverkar golven efter installation. Golv på golvvärme behöver oftare underhållas då värmen torkar ut golvet snabbare. Solljus eller UV-strålning mognar ytan snabbare vilket bidrar till att man kan få kulörskillnader i golvet om en matta legat på samma plats under en längre tid och skuggat ytan. Luftfuktigheten som årsvis påverkargolvets rörelser, där hög luftfuktighet expanderar golvet och låg krymper det.  

Fläckar som trängt ner i golvet kan ofta vara svåra att göra sig av med och kan ibland även kräva ett större ingrepp för att åtgärda. Därför är det viktigt att spill av olika slag avlägsnas så snabbt som olyckan varit framme. Skulle en fläck uppkomma så tveka inte med att höra av dig till oss för att få guidning till rätt åtgärdsförslag.

Vi på NQD har idag ett samarbete med Bona AB som har lång erfarenhet och högkvalitativa städ- & underhållsprodukter på marknaden. Med sina egna Bonacertifierade hantverkare har de även ett stort utbud för både renovering som större underhåll, allt för att hjälpa dig som konsument att ta hand om ditt golv på bästa sätt.  

Ni vet väl om att, om du tar hand och sköter ditt golv med jämna mellanrum ökar du livslängden på golvet.

Vilken produkt just du behöver för att underhålla ditt golv hittar du nedan.

Du kanske också gillar

SMARTFLOOR
OAK BRONX